CHIFLE CU PARMEZAN

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 9 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
750
g

făină

375
ml

apă

45
ml

ulei de măsline

1
linguriță și jumătate

sare

3

căței de usturoi

225
g

parmezan ras

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas, amestecă jumătate cantitatea de făină cu drojdia uscată instant și apa călduță.

,

Adaugă usturoiul pisat, parmezanul ras, uleiul de măsline și sarea și frământă timp de 10 minute.

,

Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini și toate ingredientele au fost bine încorporate.

,

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la crescut 40-50 minute.

,

După ce aluatul și-a dublat volumul modelează-l sub formă de chifle (de aproximativ 100 g) și pune-le într-o tavă. Lasă din nou aluatul la dospit aproximativ 30 minute.

,

Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 230-240°C pentru aproximativ 12-15 minute.

,

Presară puțin parmezan ras peste chiflele calde.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …