SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 9 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 15 minute
făină
apă
ulei de măsline
sare
căței de usturoi
parmezan ras
Într-un vas, amestecă jumătate cantitatea de făină cu drojdia uscată instant și apa călduță.
Adaugă usturoiul pisat, parmezanul ras, uleiul de măsline și sarea și frământă timp de 10 minute.
Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini și toate ingredientele au fost bine încorporate.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la crescut 40-50 minute.
După ce aluatul și-a dublat volumul modelează-l sub formă de chifle (de aproximativ 100 g) și pune-le într-o tavă. Lasă din nou aluatul la dospit aproximativ 30 minute.
Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 230-240°C pentru aproximativ 12-15 minute.
Presară puțin parmezan ras peste chiflele calde.
Poftă bună!