Dizolvă drojdia în 100ml de lapte călduț și lasă să se activeze timp de 10 minute.
,
În vasul mixerului pune smântana lichidă, laptele, oul, zahărul, sarea, făina și drojdia dizolvată. Mixează la viteză mică până se formează un aluat elastic și omogen.
,
Transferă aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să se odihnească până își dublează volumul.
,
Pentru umplutură, mixează toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.
,
Împarte aluatul în 16 bile. Aplatizează fiecare bilă și pune câte 2 lingurițe din umplutură.
,
Ridică și sigilează marginile în jurul umpluturii.
,
Lasă chiflele la dospit timp de aproximativ o ora sau până când și-au dublat volumul.
,
Preincalzeste cuptorul la 185°C. Unge chiflele cu ou, presară fulgi de cocos și coace-le timp de 20 de minute, până când sunt frumos rumenite.