SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
smântână lichidă
lapte de cocos
ou
zahăr brun
făină
sare
albuș ou (pentru uns)
fulgi de cocos
Dizolvă drojdia în 100ml de lapte călduț și lasă să se activeze timp de 10 minute.
În vasul mixerului pune smântana lichidă, laptele, oul, zahărul, sarea, făina și drojdia dizolvată. Mixează la viteză mică până se formează un aluat elastic și omogen.
Transferă aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să se odihnească până își dublează volumul.
Pentru umplutură, mixează toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.
Împarte aluatul în 16 bile. Aplatizează fiecare bilă și pune câte 2 lingurițe din umplutură.
Ridică și sigilează marginile în jurul umpluturii.
Lasă chiflele la dospit timp de aproximativ o ora sau până când și-au dublat volumul.
Preincalzeste cuptorul la 185°C. Unge chiflele cu ou, presară fulgi de cocos și coace-le timp de 20 de minute, până când sunt frumos rumenite.
Poftă bună!
8 pers.
90 min.
30 min.