Chifle dulci cu nucă de cocos

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
160
ml

smântână lichidă

250
ml

lapte de cocos

1

ou

75
g

zahăr brun

550
g

făină

1
linguriță

sare

Pentru umplutură:
85
g

unt

15
g

lapte praf

40
g

fulgi de cocos

Pentru decor:
1

albuș ou (pentru uns)

20
g

fulgi de cocos

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în 100ml de lapte călduț și lasă să se activeze timp de 10 minute.

,

În vasul mixerului pune smântana lichidă, laptele, oul, zahărul, sarea, făina și drojdia dizolvată. Mixează la viteză mică până se formează un aluat elastic și omogen.

,

Transferă aluatul într-un bol, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să se odihnească până își dublează volumul.

,

Pentru umplutură, mixează toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.

,

Împarte aluatul în 16 bile. Aplatizează fiecare bilă și pune câte 2 lingurițe din umplutură.

,

Ridică și sigilează marginile în jurul umpluturii.

,

Lasă chiflele la dospit timp de aproximativ o ora sau până când și-au dublat volumul.

,

Preincalzeste cuptorul la 185°C. Unge chiflele cu ou, presară fulgi de cocos și coace-le timp de 20 de minute, până când sunt frumos rumenite.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …