

Chifle dulci cu umplutură de prune

Ingrediente



Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină
zahăr
margarină
apă

Timp de frământare: 6 minute lent și 8 minute rapid.
Fermentare în cazan: 10 minute.
Divizare: 50 g.
Se ia câte o bucată de aluat și cu ajutorul sucitorului se intinde un disc cu diametrul de 10 cm. În mijlocul discului de aluat se pune 25-30 g de umplutură Fructello prune.
Se adună marginile discului ca pe o punguță și se strânge aluatul bine astfel încât să se obțină o mingiuță. Se sigilează bine pliurile pentru ca umplutura să nu iasă din chiflă în timpul coacerii.
Dospire: 35-40 minute.
După dospire, pe suprafața chiflei se întinde un melanj de ou proaspăt.
Temperatura de coacere: 230-240°C.
Coacere: 15 minute.
După coacere, se pot decora chiflele cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.





Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI