Chifle dulci cu umplutură de prune

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină

100
g

zahăr

50
g

margarină

500
ml

apă

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Timp de frământare: 6 minute lent și 8 minute rapid.

,

Fermentare în cazan: 10 minute.

,

Divizare: 50 g.

,

Se ia câte o bucată de aluat și cu ajutorul sucitorului se intinde un disc cu diametrul de 10 cm. În mijlocul discului de aluat se pune 25-30 g de umplutură Fructello prune.

,

Se adună marginile discului ca pe o punguță și se strânge aluatul bine astfel încât să se obțină o mingiuță. Se sigilează bine pliurile pentru ca umplutura să nu iasă din chiflă în timpul coacerii.

,

Dospire: 35-40 minute.

,

După dospire, pe suprafața chiflei se întinde un melanj de ou proaspăt.

,

Temperatura de coacere: 230-240°C.

,

Coacere: 15 minute.

,

După coacere, se pot decora chiflele cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

,

Poate te interesează și …