Chifle dulci suedeze Semla

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
350
g

făină superioară

2.5
g

sare

25
g

zahăr

2
g

cardamon măcinat

130
ml

lapte

1

ou

100
g

unt la temperatura camerei

Pentru umplutură:
100
g

migdale

100
g

zahăr tos

2
g

cardamon măcinat

3
g

esență de vanilie

20
ml

apă

200
ml

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, cerne făina și amestec-o cu sarea, zahărul, praful de copt și cardamonul. Se face o adâncitură în mijloc, se toarnă laptele, se sparge oul deasupra, apoi se sfărâmă și se presară drojdia.

,

Frământă compoziția până la omogenizare, modeleaz-o în formă de bilă și apoi adaugă treptat untul, continuând să frămânți până când obții un aluat moale și elastic.

,

Atunci când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă și acesta nu se mai lipește de marginea bolului sau de mâini, acoperă-l și lasă-l la dospit timp de 10-15 minute.

,

Împarte aluatul în bucăți de 70-80g, modelează fiecare bucată de aluat în formă rotundă și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt.

,

Apasă ușor bilele de aluat cu palmele, cât să se aplatizeze fiecare, apoi acoperă-le cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie și lasă-le la dospit timp de circa 1 oră și jumătate, până își dublează volumul.

,

Unge apoi chiflele dospite cu oul bătut și coace-le în cuptorul încins la o temperatură de 220°C, timp de 15 minute, până când devin brun-aurii.

,

Scoate chiflele din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie.

,

Pregătește umplutura: macină fin migdalele și zahărul, apoi amestecă-le cu cardamonul și esența de vanilie. Adaugă apoi puțină apă, până obții o pastă densă.

,

Taie părțile superioare ale chiflelor și scobește-le cu grijă.

,

Adaugă miezul în umplutura pregătită, amestecând până la omogenizare, apoi adaugă încet laptele, până când obții o pastă de consistența smântânii.

,

Bate frișca pentru décor. Umple chiflele cu cremă și apoi ornează-le cu frișcă cu ajutorul unui poș cu dui stelat, apoi așază pălăria chiflelor.

,

La final, presară un strat subțire de zahăr pudră cu aromă de vanilie deasupra fiecărei chifle.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …