

Chifle kebab

Ingrediente

Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 10 minute la viteza mare a malaxorului. Pentru malaxarea la viteza mică se folosesc doar două treimi din cantitatea totală de apă aferentă rețetei. În timpul malaxării la viteză mare, se recomandă adaosul suplimentar de apă, până la o hidratare a făinii de până la 100% (în acest caz, făina folosită trebuie să aibă o valoare a W mai mare de 250 J). La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic.
Se lasă aluatul la odihnă 30 minute, apoi se divizează în bucăți de 120 g pentru a obține o lipie Kebab de 100 g.
Se modelează în formă rotundă și se lasă la predospire 10 minute, apoi se aplatizează aluatul, se așază lipiile pe tavă și se lasă la odihnă alte 5 minute.
Se coc lipiile la o temperatură de 270°C, timp de 10 minute, fără abur.
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI