Chifle pufoase cu brânză și usturoi
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 40 minute
Ingrediente
cremă de brânză
smântână pentru gătit 36-40 %
praf de sare
lapte condensat
ou
căței de usturoi
unt
pătrunjel uscat
Mod de preparare
Încălzește putin laptele, apoi amestecă-l cu drojdia și zahărul, până când drojdia s-a topit și lasă amestecul la crescut 10 minute. Pune făina într-un bol, adaugă sarea și omogenizează. Peste făină, pune drojdia activată, laptele calduț rămas, oul la temperatura camerei și frământă.
Lasă aluatul la crescut pentru 10 minute, acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Adaugă peste aluat untul la temperatura camerei și frământă 15 minute până se încorporează bine în aluat. Lasă aluatul la dospit 40 minute sau până își dubleză volumul, apoi lasă-l la frigider pentru 2 ore.
Scoate aluatul din frigider și pune-l pe blatul de lucru tapetat cu făină. Împarte-l în 8 bucăți egale și modelează-le în formă de bilă, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu un prosop și lasă-le la dospit încă 30-40 minute.
Bagă chiflele în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute sau până capată o crustă aurie.
În timp ce se coc chiflele, pregătește umplutura amestecând într-un bol crema de brânză, smântâna pentru gătit și sarea, până la omogenizare. Pentru topping, curăță și pisează usturoiul, topește untul și amestecă-le cu laptele condensat, oul, pătrunjelul uscat și omogenizează bine.
După ce chiflele s-au răcit, taie-le în 4, dar nu până jos. Cu un poche sau cu o lingură, adaugă în chifle compoziția pentru umplere, apoi toppingul de usturoi și așază-le din nou în tavă.
Pune-le la copt pentru încă 10-15 minute, până se rumenesc bine.
Poftă bună!