Chifle pufoase cu brânză și usturoi

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 120 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 40 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
275
ml

lapte

12
g

zahăr

520
g

făină

57
g

unt

6
g

sare

1

ou

Pentru umplutură:
340
g

cremă de brânză

75
g

smântână pentru gătit 36-40 %

1

praf de sare

Pentru decor:
7
g

lapte condensat

1

ou

3-4

căței de usturoi

185
g

unt

1
lingură

pătrunjel uscat

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Încălzește putin laptele, apoi amestecă-l cu drojdia și zahărul, până când drojdia s-a topit și lasă amestecul la crescut 10 minute. Pune făina într-un bol, adaugă sarea și omogenizează. Peste făină, pune drojdia activată, laptele calduț rămas, oul la temperatura camerei și frământă.

,

Lasă aluatul la crescut pentru 10 minute, acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Adaugă peste aluat untul la temperatura camerei și frământă 15 minute până se încorporează bine în aluat. Lasă aluatul la dospit 40 minute sau până își dubleză volumul, apoi lasă-l la frigider pentru 2 ore.

,

Scoate aluatul din frigider și pune-l pe blatul de lucru tapetat cu făină. Împarte-l în 8 bucăți egale și modelează-le în formă de bilă, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu un prosop și lasă-le la dospit încă 30-40 minute.

,

Bagă chiflele în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute sau până capată o crustă aurie.

,

În timp ce se coc chiflele, pregătește umplutura amestecând într-un bol crema de brânză, smântâna pentru gătit și sarea, până la omogenizare. Pentru topping, curăță și pisează usturoiul, topește untul și amestecă-le cu laptele condensat, oul, pătrunjelul uscat și omogenizează bine.

,

După ce chiflele s-au răcit, taie-le în 4, dar nu până jos. Cu un poche sau cu o lingură, adaugă în chifle compoziția pentru umplere, apoi toppingul de usturoi și așază-le din nou în tavă.

,

Pune-le la copt pentru încă 10-15 minute, până se rumenesc bine.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …