Chifle pufoase cu dovleac

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
450
g

pulpă crudă de dovleac

750
g

făină

150
ml

apă

1.5
linguriță rasă

zahăr

15
ml

ulei de măsline

1.5
linguriță rasă

sare

1

gălbenuș de ou

6
linguri

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Fierbe pulpa de dovleac, curățată și tăiată în cubulețe potrivite, la bain-marie până când este perfect pătrunsă, circa 30 minute, apoi las-o să se răcească complet.

,

Pasează cu un blender pulpa și pune piureul obținut într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant, apa calduță și uleiul de măsline și amestecă cu o lingură până se omogenizează. Adaugă treptat făina, cernută înainte printr-o sită cu găuri mici și frământă până când aluatul capătă consistență. Adaugă sarea și frământă până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

,

În funcție de dovleacul folosit, este posibil să mai ai nevoie de făină. Inițial, adaugă doar 450 g și dacă aluatul este prea umed, mai adaugă treptat încă 50 g făină.

,

Pune aluatul în vas și acoperă-l cu o folie de plastic sau o cârpă de bumbac ușor umedă. Lasă-l să dospească 1 oră sau până când își dublează volumul.

,

Răstoarnă aluatul dospit pe masa pudrată cu făină și rupe din el bucățele de circa 70-100 g.

,

Modelează rotund fiecare bucată de aluat și cu o ață de bucătărie leagă aluatul în opt secțiuni, pentru a da forma unui dovleac la final.

,

Pune chiflele în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să dospească 30 de minute.

,

Unge-le cu amestecul de gălbenuș și lapte.

,

Coace chiflele cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …