Choux Craquelin

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru choux:
600
g

ulei de floarea soarelui

2
l

apă (20°C)

Pentru craquelin:
500
g

zahăr

500
g

făină albă de grâu

500
g

unt 67% grăsime

Pentru umplutură:
1
kg

frișcă vegetală

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru choux:

,

Se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteză mică și alte 4-5 minute la viteză mare.

,

Se pune compoziția într-un poș cu vârf rotund și se formează pe tavă (tapetată cu hârtie de copt sau pe covor siliconat) choux-uri cu diametrul de 3 cm.

,

La suprafață choux-ului se pune un cerc de craquelin.

,

Coacere:

,

În cuptor cu vatră: la o temperatură de 190°C, timp de 35-40 minute, cu puțin abur la debutul coacerii.

,

În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.

,

În cuptor ventilat: la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii. În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.

,

Pentru craquelin:

,

În bolul mixerului se adaugă zaharul și untul temperat și se mixează cu paleta până la topirea completă a zahărului.

,

Se adaugă făina și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen.

,

Se întinde o foaie cu grosimea de 2 mm din aluatul obținut, se lasă la frigider circa 2 ore, se decupează sub forma unor cercuri cu diametrul de 3.5 cm.

,

Pentru umplutură:

,

În bolul mixerului se adaugă frișcă vegetală și se mixeaza cu telul, la viteză mare circa 5 minute.

,

Se încorporează cu paleta crema Delicii Vanilla Fill, până la obținerea unei creme omogene.

,

Asamblarea prăjiturii Choux Craquelin:

,

Se taie pe jumătate choux-urile.

,

Cu ajutorul unui poș cu șpriț, se umple o jumătate de choux cu cremă. Se recomandă turnarea cremei în strat gros sub forma unei aveline.

,

Se așază a doua jumătate de choux la suprafața cremei.

,

Poate te interesează și …