CIABATTA CU CEAPĂ PRĂJITĂ

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

7
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

80
g

ulei (din care 40g în rețetă și 40g pentru împachetare)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele (cu excepția cepei prăjite) timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.

,

În ultimele 3-4 minute ale malaxării se adaugă ceapa prăjită.

,

Uleiul de măsline se adaugă în ultimele 2 minute de malaxare la viteză mare a malaxorului.

,

Se lasă la odihnă timp de 30 minute, într-un vas stropit în prealabil cu ulei de măsline, la temperatura mediului ambiant.

,

După cele 30 minute de repaus, aluatul se împachetează în 3, după care se lasă alte 30 minute la dospit, la temperatura mediului ambiant. Această etapă se repetă încă o dată.

,

Se răstoarnă aluatul pe un pat de făină și se divizează la gramajul și forma dorită.

,

Dospire finală: 20 minute la o temperatură de 35°C și 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coacere produs: în formă răsucită sau pave, la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute; în formă de baghetă, chifle și mini-pave, la o temperatură de 240-250°C, timp de 15-18 minute.

,

Poate te interesează și …