SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 650
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
ulei (din care 40g în rețetă și 40g pentru împachetare)
Se malaxează toate ingredientele (cu excepția cepei prăjite) timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.
În ultimele 3-4 minute ale malaxării se adaugă ceapa prăjită.
Uleiul de măsline se adaugă în ultimele 2 minute de malaxare la viteză mare a malaxorului.
Se lasă la odihnă timp de 30 minute, într-un vas stropit în prealabil cu ulei de măsline, la temperatura mediului ambiant.
După cele 30 minute de repaus, aluatul se împachetează în 3, după care se lasă alte 30 minute la dospit, la temperatura mediului ambiant. Această etapă se repetă încă o dată.
Se răstoarnă aluatul pe un pat de făină și se divizează la gramajul și forma dorită.
Dospire finală: 20 minute la o temperatură de 35°C și 75% umiditate relativă a aerului.
Coacere produs: în formă răsucită sau pave, la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute; în formă de baghetă, chifle și mini-pave, la o temperatură de 240-250°C, timp de 15-18 minute.