SPECIALITĂȚI SĂRATE
lapte praf
unt 82% grăsime
apă
zahăr
păstaie de vanilie
alune prăjite
nuci prăjite
stafide
un vârf de cuțit de sare
Pune zahărul, zahărul vanilinat, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu, și amestecă până când zahărul este complet topit. Se vor forma mici bule în centrul siropului de zahăr care treptat se vor extinde și vor acoperi întreaga suprafață a siropului. Atunci când s-a format o spumă albă la suprafață, mai lasă siropul 5 minute, apoi stinge focul. Adaugă apoi untul topit parțial și semintele păstăii de vanilie. Amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.
Amestecă laptele praf cu pudra de cacao, apoi adaugă-le treptat în sirop, mixând în continuu.Pentru că cicolata are tendința de a se întări, trebuie să amesteci foarte repede. Adaugă peste această compoziție nucile, alunele și stafidele și amestecă cu o lingură de lemn. Tapetează o formă cu dimensiunile 18×12 cm cu folie de plastic alimentară și adaugă ciocolata.
Niveleaz-o în tavă și decoreaz-o cu alune sau nuci și las-o într-un loc răcoros, dar nu în frigider, pentru 3-4 ore. Cu ajutorul unui cuțit cu lama ușor umezită, taie ciocolata de casă în cubulețe.
Poftă bună!