Ciocolată de casă

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
250
g

lapte praf

125
g

unt 82% grăsime

100
ml

apă

150
g

zahăr

1
buc

păstaie de vanilie

60
g

alune prăjite

30
g

nuci prăjite

10
g

stafide

un vârf de cuțit de sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune zahărul, zahărul vanilinat, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu, și amestecă până când zahărul este complet topit. Se vor forma mici bule în centrul siropului de zahăr care treptat se vor extinde și vor acoperi întreaga suprafață a siropului. Atunci când s-a format o spumă albă la suprafață, mai lasă siropul 5 minute, apoi stinge focul. Adaugă apoi untul topit parțial și semintele păstăii de vanilie. Amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.

,

Amestecă laptele praf cu pudra de cacao, apoi adaugă-le treptat în sirop, mixând în continuu.Pentru că cicolata are tendința de a se întări, trebuie să amesteci foarte repede. Adaugă peste această compoziție nucile, alunele și stafidele și amestecă cu o lingură de lemn. Tapetează o formă cu dimensiunile 18×12 cm cu folie de plastic alimentară și adaugă ciocolata.

,

Niveleaz-o în tavă și decoreaz-o cu alune sau nuci și las-o într-un loc răcoros, dar nu în frigider, pentru 3-4 ore. Cu ajutorul unui cuțit cu lama ușor umezită, taie ciocolata de casă în cubulețe.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …