CLĂTITE NALESNIKI CU BRÂNZĂ DULCE

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
0.75
cană

făină

4

ouă

300
ml

lapte

1
lingură

ulei vegetal

nucșoară după gust

sare după gust

unt pentru uns tigaia

Pentru umplutură:
250
g

brânză de vaci

25
g

unt

1

gălbenuș de ou

zahăr după gust

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepararea aluatului de clătite:

,

Într-un bol, amestecă apa fierbinte cu laptele. Cerne făina într-un vas, în mijlocul căreia faci apoi o adâncitura în care adaugi un ou și trei gălbenușuri. Amestecă foarte bine toată compoziția, apoi adaugă laptele, uleiul vegetal și nucșoara. Frământă bine aluatul, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

,

Albușurile de ou se bat spumă adăugând puțină sare, apoi se adaugă în compoziția de aluat.

,

Pregătește o tigaie, unge-o cu unt, apoi prăjește clătitele pe ambele părți.

,

Aranjează toate clătitele pe o farfurie, una peste alta și lasă-le la răcit.

,

Prepararea umpluturii:

,

Freacă brânză de vaci cu unt, gălbenușul de ou, zahărul vanilinat și extra zahăr, după preferință. În cazul în care ai obținut o consistență prea densă a umpluturii, poți adaugă puțin lapte.

,

Fiecare clătită se unge cu umplutura obținută și se rulează, apoi se soteaza într-o tigaie cu puțin unt topit.

,

Fiecare clătită se unge cu umplutura obținută și se rulează, apoi se soteaza într-o tigaie cu puțin unt topit.

,

După ce s-au răcit, clătitele se pot pudra opțional cu zahăr pudră, în funcție de preferințe.

,

Clătitele se pot servi imediat sau se păstrează la rece în frigider.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …