Colac împletit

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu

1.5
kg

zahăr

5
l

apă

0.5
kg

unt/margarină

*se recomandă ca margarina să se tempereze și să se adauge treptat, cu 4 minute înainte de sfârșitul malaxării.

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Timp de frământare: 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare.

,

Temperatura aluatului: maxim 35°C. Odihnă: 10 minute. Divizare: la gramajul dorit. Predospire: 15 minute.

,

Modelare finala: se împarte aluatul în bucăți egale, fiecare bucată împărțindu-se în câte fitile se dorește a se împleti aluatul. Împletirea se face larg, nu strâns, pentru a permite aluatului să crească și se repetă până ce se împletesc toate fitilele, în întregime.

,

Dospire: 50 minute la temperatura de 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.

,

Temperatura de coacere: 180°C. Timpul de coacere: 35-40 minute

,

Poate te interesează și …