Colăcei

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 15 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
750
g

făină

400
ml

lapte (în funcție de făină)

4
linguri

zahăr

1

praf de sare

2

ouă

2
linguri

ulei

40
g

unt

Pentru uns (înainte de coacere):
1

ou bătut

Pentru uns (după coacere):

miere de albine

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas, amestecă făina cu drojdia uscată instant, apoi adaugă laptele călduț, cu zahărul, ouăle, sarea și uleiul. Frământă aluatul împreună cu untul, până când vei obține un aluat omogen și moale.

,

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 60 minute.

,

După ce aluatul a crescut, modelează colaceii în forma dorită și mai lasă-i la dospit încă 30 minute.

,

Unge apoi colăceii cu un ou bătut înainte de a-i băga în cuptor.

,

Coace timp de 15-20 minute, la o temperatură de 180°-200°C.

,

După ce scoți colăceii din cuptor, unge-i cu mierea de albine dizolvată în puțină apă călduță.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …