SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 15 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
făină
lapte (în funcție de făină)
zahăr
praf de sare
ouă
ulei
unt
ou bătut
miere de albine
Într-un vas, amestecă făina cu drojdia uscată instant, apoi adaugă laptele călduț, cu zahărul, ouăle, sarea și uleiul. Frământă aluatul împreună cu untul, până când vei obține un aluat omogen și moale.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 60 minute.
După ce aluatul a crescut, modelează colaceii în forma dorită și mai lasă-i la dospit încă 30 minute.
Unge apoi colăceii cu un ou bătut înainte de a-i băga în cuptor.
Coace timp de 15-20 minute, la o temperatură de 180°-200°C.
După ce scoți colăceii din cuptor, unge-i cu mierea de albine dizolvată în puțină apă călduță.
Poftă bună!