Conchas, chifle tradiționale mexicane

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 16 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină

125
g

zahăr

0.5
linguriță

sare

100
g

unt la temperatura camerei

120
ml

lapte

3

ouă

esență de vanilie

Pentru topping:
100
g

unt nesărat, la temperatura camerei

120
g

făină

esență de vanilie

scorțișoară

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În bolul mixerului, pune făina, drojdia pentru cozonac, zahărul și sarea.

,

Adaugă unt, ouă, esență de vanilie și mixează. Laptele se adaugă treptat până se încorporează.

,

Mixează la viteză medie timp de aproximativ 7 minute până vei obține un aluat fin, lucios și ușor lipicios.

,

Transferă aluatul într-un vas și acoperă-l cu un prosop de bucătărie. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, până își dublează volumul.

,

Mixează untul până spumează și ulterior adaugă zahărul pudră. Adaugă treptat făina. Se obține o pastă ușor de modelat. Împarte compoziția în 2 părți egale.

,

Într-o jumătate de aluat adaugă scorțișoara și esența de vanilie. Peste cealalată jumătate de aluat adaugă cacao și amestecă până se încorporează bine.

,

Pune cele 2 compoziții la frigider pentru 30 de minute.

,

După ce aluatul a crescut și și-a dublat volumul, pune-l pe o suprafață presărată cu făină și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 5 minute.

,

Împarte aluatul în 16 bucăți mici și modelează-le sub formă de bile.

,

Așază bilele într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu puțin ulei.

,

Împarte topping-ul în 16 bucăți egale și modelează-le sub formă de bilă. Presează bila și formează un cerc mic, plat. Așază acest disc pe bila de aluat și apasă-l ferm.

,

După ce ai terminat de pus topping-ul pe chifle, utilizează un cuțit pentru a le decora cu formă tradițională de concha.

,

Lasă conchas într-un loc cald până când își dublează volumul.

,

Coace în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 20-25 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …