

Conchas, chifle tradiționale mexicane

Pentru 16 persoane

Timp de pregătire 150 minute

Timp de coacere 20 minute

Ingrediente
făină
zahăr
sare
unt la temperatura camerei
lapte
ouă
esență de vanilie
unt nesărat, la temperatura camerei
făină
esență de vanilie
scorțișoară

Mod de preparare
În bolul mixerului, pune făina, drojdia pentru cozonac, zahărul și sarea.
Adaugă unt, ouă, esență de vanilie și mixează. Laptele se adaugă treptat până se încorporează.
Mixează la viteză medie timp de aproximativ 7 minute până vei obține un aluat fin, lucios și ușor lipicios.
Transferă aluatul într-un vas și acoperă-l cu un prosop de bucătărie. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, până își dublează volumul.
Mixează untul până spumează și ulterior adaugă zahărul pudră. Adaugă treptat făina. Se obține o pastă ușor de modelat. Împarte compoziția în 2 părți egale.
Într-o jumătate de aluat adaugă scorțișoara și esența de vanilie. Peste cealalată jumătate de aluat adaugă cacao și amestecă până se încorporează bine.
Pune cele 2 compoziții la frigider pentru 30 de minute.
După ce aluatul a crescut și și-a dublat volumul, pune-l pe o suprafață presărată cu făină și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 5 minute.
Împarte aluatul în 16 bucăți mici și modelează-le sub formă de bile.
Așază bilele într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu puțin ulei.
Împarte topping-ul în 16 bucăți egale și modelează-le sub formă de bilă. Presează bila și formează un cerc mic, plat. Așază acest disc pe bila de aluat și apasă-l ferm.
După ce ai terminat de pus topping-ul pe chifle, utilizează un cuțit pentru a le decora cu formă tradițională de concha.
Lasă conchas într-un loc cald până când își dublează volumul.
Coace în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 20-25 minute.
Poftă bună!


Cacao 50g
