

Cornul copilăriei

Pentru 150 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 15 minute

Ingrediente
făină
margarină 60% grăsime
apă

Mod de preparare
Ingredientele se pun în cuva unui malaxor, mai puțin margarina și se mixează 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare.
După 2 minute de malaxare la viteza mare se adaugă margarina treptat, până se încorporează.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă 10 minute, după care se porționează și se formeaza bile care se lasă la odihnă 15 minute pe masa de lucru. Pentru 150 de bucăți de produse finite a câte 100 g, se cântărește fiecare bilă de aluat la 120 g.
Bilele de aluat se iau individual și se întind oval și uniform (cu sucitorul sau mașina de laminat), după care se roluiesc sub formă de baton, se așază pe tavă sub formă de semilună și se introduc la dopitor la o temperatură de maxim 35 de grade și 75% umiditate, pentru 45 minute.
După dospire, chiflele se introduc la cuptorul preîncălzit la 210 grade timp de 15 minute cu abur la debutul coacerii.

