Cornulețe cu gem de pere

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 40 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
400
g

făină

100
g

zahăr

100
ml

ulei

150
ml

apă minerală

esență vanilie

200
g

pere

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune într-un vas uleiul, apa minerală rece, zahărul și esența de vanilie. Mixează 2-3 minute sau până când zahărul s-a dizolvat.

,

Amestecă făina cu praful de copt și cerne direct peste amestecul lichid.

,

Frământă până când aluatul capătă o consistență elastică și netedă.

,

Întinde aluatul pe masă ușor înfăinată într-o foaie de cca 5-6 mm grosime, apoi taie în fâșii de cca 6-7 cm lungime.

,

Pune câte o linguriță mică de umplutură pe unul dintre capetele fâșiei de aluat și apoi rulează.

,

Pune cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt.

,

Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180-190°C pentru aproximativ 12-15 de minute, până cornulețele se rumenesc ușor.

,

Cât sunt încă fierbinți, pudrează-le cu zahăr pudră.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …