

Cornulețe cu spanac și brânză de vaci

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
spanac
brânză de vaci
brânză sărată
nucă
mac
gălbenuș de ou
Se cerne făina într-un bol. Se adaugă drojdia și sarea și se amestecă. Se adaugă treptat uleiul și laptele cald și se frământă. Se frământă timp de 10 minute până se obține un aluat pufos.
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit (odihnă) timp de 35 – 40 minute, până își dublează volumul.
Între timp se spală spanacul și se lasă la scurs. Spanacul se toacă mărunt, se adaugă sarea, brânză de vaci, nuca mărunțită și brânza sărată și se amestecă. Umplutura este gata.
După dospire, împarte aluatul în două părți. Întinde fiecare parte pe blatul presărată cu o lingură de făină.
Cu un făcăleț, întinde aluatul la o grosime de 1 – 1,5 cm. Se împarte aluatul in 8 triunghiuri egale.
Așază umplutură pe marginea triunghiului și rulează sub formă de cornuleț.
Bate gălbenușul, unge cornulețele formate cu o pensulă și presară mac pe deasupra.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 25 – 30 minute.
Poftă bună!