Cornulețe cu spanac și brânză de vaci

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
500
g

făină de grâu

1.5
linguri

sare

150
ml

ulei

150
ml

lapte cald

Pentru umplutură:
1
kg

spanac

300
g

brânză de vaci

100
g

brânză sărată

100
g

nucă

Pentru uns și decorat:
1
lingură

mac

1

gălbenuș de ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se cerne făina într-un bol. Se adaugă drojdia și sarea și se amestecă. Se adaugă treptat uleiul și laptele cald și se frământă. Se frământă timp de 10 minute până se obține un aluat pufos.

,

Se acoperă aluatul și se lasă la dospit (odihnă) timp de 35 – 40 minute, până își dublează volumul.

,

Între timp se spală spanacul și se lasă la scurs. Spanacul se toacă mărunt, se adaugă sarea, brânză de vaci, nuca mărunțită și brânza sărată și se amestecă. Umplutura este gata.

,

După dospire, împarte aluatul în două părți. Întinde fiecare parte pe blatul presărată cu o lingură de făină.

,

Cu un făcăleț, întinde aluatul la o grosime de 1 – 1,5 cm. Se împarte aluatul in 8 triunghiuri egale.

,

Așază umplutură pe marginea triunghiului și rulează sub formă de cornuleț.

,

Bate gălbenușul, unge cornulețele formate cu o pensulă și presară mac pe deasupra.

,

Se coace la cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 25 – 30 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …