Cornulețe de Hațeg

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 33 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 50 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
300
g

făină

1

ou

200
g

unt

1

gălbenuș de ou

100
g

zahăr

Pentru umplutură:

marmeladă, gem asortat simplu sau amestecat cu miez de nuca măcinat sau bucățele rahat după preferințe

Pentru decor:
50
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas, frământă toate ingredientele pentru aluat, apoi întinde-l în strat subțire și taie-l în formă de triunghiuri.

,

Adaugă umplutura peste triunghiurile de aluat și rulează-le în formă de cornulețe.

,

Așază cornulețele pe o tavă cu hârtie de copt și pune-le în cuptorul încins, 180° C, până când acestea capătă o crusta aurie.

,

La final, presară cornulețele cu zahăr pudra.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …