SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 110 minute
Timp de coacere 10 minute
făină
lapte
ouă (1 ou se folosește la final pentru uns aluatul)
gălbenușuri
zahăr
sare
esență vanilie
ulei
lapte
Într-un bol încăpător adaugă 500g de făină, 8g drojdie instant pentru cozonac Pakmaya, 220ml lapte rece, 70g zahăr, 1 ou întreg, 2 gălbenușuri, sarea, esență de vanilie și frământă până când aluatul devine elastic.
După aproximativ 30 de minute de frământat cu mâna sau 10 minute la robot, adaugă uleiul treptat.
Împarte aluatul în 2 și adaugă cacao doar peste o jumătate. Frământă până se încorporează bine cacaua. Lasă la dospit cele 2 aluaturi într-o încăpere încălzită până își dublează volumul (minim 30 minute).
Întinde aluatul în strat subțire în formă de pătrat și taie în 2. Din fiecare jumătate vei obține triunghiuri care se rulează de la baza spre vârf. Așază cornurile pe tava cu hârtie de copt păstrând distanță între ele. Lasă la dospit într-un loc încălzit aproximativ 30 de minute sau până când cornurile își dublează volumul. După ce au dospit, unge cu ou și coace în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 10 de minute.
Într-un vas, amestecă laptele, mixul de crema pentru prăjituri cu gust de ciocolată Pakmaya și cele 3 lingurițe de zahăr pudra până se îngroașă. După ce cornurile s-au răcit, umple-le cu crema.
Poftă bună!