SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă călduță
ulei
zahăr
coajă rasă de portocală
coajă rasă de lămâie
gem de gutui
sare
miez de nucă mărunțit
Într-un bol amestecă jumătate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr. Lasă maiaua la dospit pentru 10-15 minute.
Adaugă la maia restul de apă, zahăr, sarea, uleiul și amestecă bine cu un tel.
Adaugă făina cernută în prealabil, amestecă și frământă aluatul timp de 5- 10 minute.
Lasă la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic până își dublează volumul.
Divizează aluatul în 3 părți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, și tai-o în 8 felii uniforme.
Amestecă gemul de gutui cu nucile mărunțite.
Pune umplutura pe margini și rulează strâns cornurile.
Așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le să crească pentru 15-20 de minute.
Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 - 20 minute.
Poftă bună!