Cornuri umplute cu gem de gutui

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
400
g

făină

250
ml

apă călduță

50
ml

ulei

6
linguri

zahăr

coajă rasă de portocală

coajă rasă de lămâie

200
g

gem de gutui

sare

150
g

miez de nucă mărunțit

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol amestecă jumătate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr. Lasă maiaua la dospit pentru 10-15 minute.

,

Adaugă la maia restul de apă, zahăr, sarea, uleiul și amestecă bine cu un tel.

,

Adaugă făina cernută în prealabil, amestecă și frământă aluatul timp de 5- 10 minute.

,

Lasă la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic până își dublează volumul.

,

Divizează aluatul în 3 părți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, și tai-o în 8 felii uniforme.

,

Amestecă gemul de gutui cu nucile mărunțite.

,

Pune umplutura pe margini și rulează strâns cornurile.

,

Așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le să crească pentru 15-20 de minute.

,

Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 - 20 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …