Cornuri umplute

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 45 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
375
g

făină de grâu

1
linguriță

sare

1
lingură

zahăr tos

65
ml

ulei de măsline

130
ml

apă carbogazoasă

1
albuș

de ou

65
g

iaurt la temperatura camerei

Pentru umplutură:
180
g

brânză rasă

vinete prăjite

Pentru uns:
1

gălbenuș de ou

1
lingură

lapte

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne făina într-un vas mare pentru frământat. Creează o gaură în mijloc, adaugă drojdia uscată instant, sarea și zahărul și amestecă-le.

,

Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!

,

Adaugă uleiul de măsline, apa carbogazoasă, albușul de ou și făina și frământă până obții un aluat omogen. Împachetează-l apoi într-o folie și lasă-l 20 de minute.

,

Pentru umplutură, pune brânza rasă, apa și vinetele tocate într-un bol.

,

Împarte aluatul în bucăți de mărimea unor portocale. Întinde cu făcălețul fiecare aluat pe masă, după ce ai tapetat-o cu făină, apoi modelează șase triunghiuri egale.

,

Așază unul dintre aluaturi pe masă și adaugă câte o lingură de umplutură pe triunghiuri. Rulează-le și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

,

Lasă-le pe tavă timp de 15 minute, apoi unge-le cu amestecul de galbenuș și lapte cu ajutorul unei pensule.

,

Pune-le pentru 20-25 minute în cuptorul încins la 180°C până când se rumenesc.

,

Sfat: zahărul tos de pe lista de ingrediente influențează acțiunea drojdiei, mai ales în cazul drojdiei uscate. Acesta trebuie neapărat adăugat.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …