

Cornuri umplute

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 45 minute

Timp de coacere 25 minute

Ingrediente
făină de grâu
sare
zahăr tos
ulei de măsline
apă carbogazoasă
de ou
iaurt la temperatura camerei
brânză rasă
vinete prăjite
gălbenuș de ou
lapte

Mod de preparare
Cerne făina într-un vas mare pentru frământat. Creează o gaură în mijloc, adaugă drojdia uscată instant, sarea și zahărul și amestecă-le.
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Adaugă uleiul de măsline, apa carbogazoasă, albușul de ou și făina și frământă până obții un aluat omogen. Împachetează-l apoi într-o folie și lasă-l 20 de minute.
Pentru umplutură, pune brânza rasă, apa și vinetele tocate într-un bol.
Împarte aluatul în bucăți de mărimea unor portocale. Întinde cu făcălețul fiecare aluat pe masă, după ce ai tapetat-o cu făină, apoi modelează șase triunghiuri egale.
Așază unul dintre aluaturi pe masă și adaugă câte o lingură de umplutură pe triunghiuri. Rulează-le și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă-le pe tavă timp de 15 minute, apoi unge-le cu amestecul de galbenuș și lapte cu ajutorul unei pensule.
Pune-le pentru 20-25 minute în cuptorul încins la 180°C până când se rumenesc.
Sfat: zahărul tos de pe lista de ingrediente influențează acțiunea drojdiei, mai ales în cazul drojdiei uscate. Acesta trebuie neapărat adăugat.
Poftă bună!
