

Coroniță aperitiv cu pastă de măsline

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină
apă caldă
lapte cald
ulei
sare
pastă de măsline
gălbenuș de ou
Amestecă făina, drojdia uscată instant, laptele cald, uleiul, apa caldă și sarea, apoi frământă-le timp de 10 minute, până obții un aluat fin.
Acoperă cu o pânză curată și lasă aluatul la dospit pentru 35-40 de minute.
Împarte aluatul în 2 bucăți și întinde fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Întinde pasta de măsline pe fiecare bucată de aluat.
Rulează aluatul și cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie crestează aluatul.
Lasă aluatul la dospit pentru 20 de minute.
Unge aluatul cu gălbenuș de ou și dă formă coroniței unind capetele.
Coace la temperatura de 180°C pentru 20-30 minute.
Poftă bună!