

Covrigi mediteraneeni

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 140 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 10 minute
unt
ouă
semințe (susan, floarea soarelui)
sare
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru unsă cu ulei timp de 10 minute, după care se divizează în bucăți de 120 de grame, care se modelează sub forme de bile, peste care se pun 10 grame de unt. Se lasă la odihnă încă 15 minute.
După odihnă, pe fiecare bilă se întinde uniform untul formând un cerc, după care se roluiește ca un baton. Apoi se ia fiecare baton, se răsucește, se adună sub forma unui covrig și se pune pe tavă.
După ce toți covrigii au fost formați se lasă la temperatura mediului ambiant 20 de minute, după care se ung cu ou bătut bine și se presară cu semințe și sare.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru 8-10 minute, în funcție de gradul de coacere al cuptorului.