Covrigi mediteraneeni - Reteta Pakmaya

Covrigi mediteraneeni

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 140 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru umplutură:
1.4
kg

unt

Pentru decor:

ouă

semințe (susan, floarea soarelui)

sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.

,

Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru unsă cu ulei timp de 10 minute, după care se divizează în bucăți de 120 de grame, care se modelează sub forme de bile, peste care se pun 10 grame de unt. Se lasă la odihnă încă 15 minute.

,

După odihnă, pe fiecare bilă se întinde uniform untul formând un cerc, după care se roluiește ca un baton. Apoi se ia fiecare baton, se răsucește, se adună sub forma unui covrig și se pune pe tavă.

,

După ce toți covrigii au fost formați se lasă la temperatura mediului ambiant 20 de minute, după care se ung cu ou bătut bine și se presară cu semințe și sare.

,

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru 8-10 minute, în funcție de gradul de coacere al cuptorului.

,

Poate te interesează și …