

Covrigi pretzel

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 35 minute

Ingrediente
sare grunjoasă

Mod de preparare
Într-un bol, amestecă făina, drojdia instant, sarea şi zahărul. Peste amestecul de ingrediente solide toarnă untul topit şi laptele călduț. Frământă până când obţii un aluat nelipicios, modelează-l în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Scoate bila de aluat pe blatul de lucru și împarte-l în 8 bucăţi egale. Rulează fiecare bucată și întinde-o în fâșii subțiri. Atunci când întinzi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult. Modelează fiecare fâșie de aluat în formă de covrig, luând cele două capete și înfășurându-le unul în jurul celuilalt de două ori, apoi lipeşte-le de marginile părții din mijloc.Lasă covrigii modelați la dospit la temperature camerei, așezați pe un grilaj, timp de 20 de minute.
Într-un vas, toarnă apa fierbinte și presară bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi amestecă puțin cu o lingură până acestea s-au topit.Scufundă rând pe rând fiecare pretzel în soluţia obţinută, după care aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Crestează cu un cuțit partea mai bombată a fiecărui pretzel, apoi presară peste covrigi puțină sare grunjoasă, pentru decor.
Coace covrigii pretzel în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200°C, pentru aproximativ 30-35 minute, până capătă o culoare aurie. Scoate covrigii din cuptor și lasă-i la răcit pe un grilaj metalic.
Poftă bună!

