SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
Într-un vas, amestecă zahărul, drojdia și 200ml lapte cald. Lasă la odihnă timp de 10 - 15 minute.
Peste amestecul cu drojdie adaugă laptele și sarea. Adaugă făina treptat și frământă până se obține un aluat moale, neted, dar care nu se lipește de mâini. Acoperă aluatul și lasă-l la crescut, la temperatura camerei, timp de 45 minute.
Aluatul dospit se împarte în 16 bucăți egale și se modelează în benzi subțiri. În timp ce modelezi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult.
Ia cele 2 capete și lipește-le de marginile părții medii, răsucindu-le de 2 ori.
Lasă aluatul la odihnă pentru încă 15 minute.
Într-o cratiță pune la fiert apa împreună cu bicarbonatul Pakmaya și sare. Scufundă covrigii în apa fiartă timp de 2-3 minute.
Covrigii prefierți se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se presară sare grunjoasă.
Coace covrigii în cuptorul încălzit la 200°C timp de 30-35 minute până se rumenesc.
Poftă bună!