

Cozonac cu nucă

Ingrediente

făină albă de grâu
zahăr
margarină
apă
apă
Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare: rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.
Se taie rulourile, pe rând, în câte două părți egale, pe lungime, desprinzându-le complet.
Se pun cele două jumătăți ale ruloului în cruce, cu umplutura în sus.
Se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete. Se așază cozonacii astfel modelați în tăvi;
Dospire: 60-70 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75– 80%);
Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 50-60 minute.
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI