Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Pâine
Baghete
Colaci
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Lipii
Pizza
Cozonaci
Pască
Mucenici
Tarte
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Eclere
Gogoși
Vafe
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Amelioratori făină
Toate categoriile
SPECIALITĂȚI SĂRATE
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Amelioratori pentru panificație
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Conservanți alimentari
Cozonaci, Dulce
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu
Premix Cozopak 5% Intens Pakmaya
drojdie proaspătă Pakmaya 500g
zahăr
margarină
apă
Umplutură nucă Ardealul Pakmaya
Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare: rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.
Se taie rulourile, pe rând, în câte două părți egale, pe lungime, desprinzându-le complet.
Se pun cele două jumătăți ale ruloului în cruce, cu umplutura în sus.
Se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete. Se așază cozonacii astfel modelați în tăvi;
Dospire: 60-70 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75– 80%);
Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 50-60 minute.
Brioșe și checuri, Dulce
Plăcinte și tarte, Dulce, Rețete post
Prăjituri, Dulce
Brioșe și checuri, Dulce, Rețete post
Biscuiți și fursecuri, Dulce
Budinci și specialități, Dulce
Brioșe și checuri, Dulce, Rețete video