Cozonac Pakmaya

Cozonac cu nucă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină albă de grâu

200
g

zahăr

100
g

margarină

0.5
l

apă

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);

,

Odihnă în cazan: 10 minute;

,

Divizare: la gramajul dorit;

,

Modelare: rotund;

,

Predospire: 15 minute;

,

Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).

,

Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.

,

Se taie rulourile, pe rând, în câte două părți egale, pe lungime, desprinzându-le complet.

,

Se pun cele două jumătăți ale ruloului în cruce, cu umplutura în sus.

,

Se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete. Se așază cozonacii astfel modelați în tăvi;

,

Dospire: 60-70 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75– 80%);

,

Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 50-60 minute.

,

Poate te interesează și …