Cozonac cu nucă

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 650

2.5
kg

zahăr

1.5
kg

margarină 67% grăsime

3.5
l

apă

20
buc

gălbenuș de ou

Pentru umplutură:
3
l

lapte

20
buc

albuș de ou

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid; se adaugă margarina în treapta a doua de malaxare.

,

Se lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.

,

Se divizează în gramajul dorit și se mai lasă la predospit pentru 15 minute.

,

Se modelează în forma finală și se adaugă umplutura: la 500g aluat recomandăm a se adăuga 350g umplutură hidratată.

,

Se lasă la dospit pentru 80-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.

,

La finalul dospirii, se unge suprafața cozonacului cu o emulsie de ou proaspăt.

,

Se coace la 180°C, timp de 50-60 minute, într-un cuptor fără abur.

,

Poate te interesează și …