

Cozonac cu nucă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină albă de grâu 650
margarină pentru aluat (67% grăsime)
zahăr
apă
3 - 3,5 l apă
Malaxare: 6 minute la viteză mică şi 8 minute la viteză mare (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare).
Odihna în cazan: 10 minute.
Divizare: la gramajul dorit.
Predospire: 15 minute.
Se amestecă mixul Umplutură Naturală cu 25% nucă cu apa până se obține o cremă omogenă.
Bucățile de aluat se întind în foi de aproximativ 1 cm grosime și se acoperă cu un strat uniform de umplutură.
Dospire: 60 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75-80%).
Coacere: 180°C; timp de 50-60 minute, fără abur.