

Cozonac cu nucă

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
făină albă de grâu 480
zahăr
ulei de floarea soarelui *
gălbenuș de ou
apă **
*se recomandă adăugarea uleiului de floarea soarelui în etapa a doua de malaxare
**cantitatea de apă adăugată poate varia în funcție de calitatea făinii
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și bine format și trebuie să aibă o temperatură de 28-32°C la finalul malaxării.
Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.
Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit timp de 15 minute.
Distribuie umplutura pe foaia de aluat, apoi ruleaz-o și modelează aluatul în formă finală (370g de aluat cu 310 g de umplutură pentru un cozonac de 600g produs finit).
Lasă la dospit pentru 60-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
Coace la 180°C, timp de 60-70 minute, fără abur.