Cozonac cu nucă

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 150 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 70 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 480

2.5
kg

zahăr

1
kg

ulei de floarea soarelui *

900
g

gălbenuș de ou

4.5
l

apă **

*se recomandă adăugarea uleiului de floarea soarelui în etapa a doua de malaxare

**cantitatea de apă adăugată poate varia în funcție de calitatea făinii

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid.

,

La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și bine format și trebuie să aibă o temperatură de 28-32°C la finalul malaxării.

,

Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.

,

Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit timp de 15 minute.

,

Distribuie umplutura pe foaia de aluat, apoi ruleaz-o și modelează aluatul în formă finală (370g de aluat cu 310 g de umplutură pentru un cozonac de 600g produs finit).

,

Lasă la dospit pentru 60-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.

,

Coace la 180°C, timp de 60-70 minute, fără abur.

,

Poate te interesează și …