Cozonac de post

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu

1
kg

zahăr

0.1
kg

sare

1
kg

margarină

5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

-

*se recomandă ca margarina să se tempereze și să se adauge treptat, cu 4 minute înainte de sfârșitul malaxării.

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Timp de frământare: 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare.

,

Temperatura aluatului: maxim 35°C.Odihnă: 10 minute.Divizare: la gramajul dorit.Predospire: 15 minute.Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).Dospire: 60 minute la o temperatură de 35°C și umiditate relativă 75 – 80%.Temperatura de coacere: 180°CTimpul de coacere: 50-60 minute.

,

Pregatire umplutură: Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura pentru cozonac și apă, până la obținerea unei paste omogene.

,

Poate te interesează și …