

Cozonac Povitica cu mac

Ingrediente

SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
făină albă de grâu 650
zahăr
sare
margarină
apă
Malaxare: 6 minute lent și 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare: rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (pentru fiecare cozonac se divizează 3 bile de 150 g aluat la care se recomandă a se adăuga 100 g umplutură hidratată).
Umplutură: într-o oală se adaugă laptele, zahărul și un praf de sare. Când compoziția dă în clocot, se trage crăticioara deoparte și se adaugă vanilia. Imediat se toarnă laptele clocotit peste macul măcinat din castron. Astfel el se va opări, va absorbi lichidul și aromele și va deveni cremos. Se amestecă bine și se lasă crema de mac la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Se întind separat trei fitile de aluat peste care se adaugă umplutura cu mac, se rulează și se așază unul lângă celălalt în tavă;
Dospire: 60-70 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%);
Coacere: 180°C; timp de 50-60 minute.