Cozonac Stollen

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
1
kg

făină albă de grâu

150
g

zahăr

450
g

unt

2
buc

gălbenuș de ou

250
ml

lapte

10
g

coajă de lămâie

Pentru umplutură:
200
g

nucă măcinată grosier

100
g

merișoare

250
g

stafide

300
g

coaja de lămâie și portocală confiată

Pentru decor:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (untul se adaugă în treapta a doua de malaxare);

,

Odihnă în cazan: 30 minute;

,

Divizare: la gramajul dorit.

,

Umplutură: într-un bol se adaugă toate ingredientele și se amestecă, apoi se distribuie peste aluatul format. Se frământă până la distribuirea omogenă.

,

Se întinde aluatul și se împachetează în trei, de două ori. Se dă forma finală și se împăturește în două astfel încât să nu se suprapună complet. Trebuie să aibă o „creastă” mai proeminentă pe mijloc, de-a lungul lui.

,

Se așază cozonacul pe hârtia de copt, se acoperă și se lasă la dospit la frigider 12 ore (peste noapte).

,

Coacere:

,

Se preîncălzește cuptorul la 190°C, se scoate cozonacul de la frigider și se dospește la temperatura camerei 20-30 minute. Se introduce cozonacul Stollen în cuptorul bine încins și se reduce imediat temperatura la 170°C (având căldura de jos și ventilație).

,

Stollen se coace circa 80 – 90 minute.

,

Pentru decor: se topește untul și se pregătește zahărul pudră pentru decor. După ce s-a copt cozonacul, se unge cu untul fierbinte imediat ce va fi scos din cuptor și se presară zahăr pudră din abundență, de două-trei ori.

,

Poate te interesează și …