SPECIALITĂȚI SĂRATE
făină
ulei
apă rece
un praf de sare
unt
făină
lapte
Într-un vas pune făina, apa, uleiul, un praf de sare și frământă până obții un aluat suplu și nelipicios. Împarte aluatul obținut în 2 bucăți egale.
Separat, freacă untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de făină. Întinde cele două bucăți de aluat în foi subțiri și nivelează pasta de unt peste foi. Rulează foile și bagă-le la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa ce au stat la rece, întinde prima foaie pe o tavă cu dimensiunea de 40/30 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coace-o în cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor. Procedează la fel și cu cea de a doua foaie.
Pentru cremă, amestecă praful de cremă pentru cremșnit cu laptele rece și mixează 1 minut la viteză mică pentru omogenizarea ingredientelor. Continuă mixarea încă 3 minute la viteza mare până când se obține o cremă consistentă.
Peste prima foaie pune crema obținută, apoi acoper-o cu cea de a doua foaie, pudrează prăjitura cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și pune-o la rece peste noapte.
Poftă bună!