CREMȘNIT

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 15 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 80 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru foietaj:
350
g

făină

4
linguri

ulei

200
ml

apă rece

un praf de sare

250
g

unt

7
linguri

făină

Pentru cremă:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas pune făina, apa, uleiul, un praf de sare și frământă până obții un aluat suplu și nelipicios. Împarte aluatul obținut în 2 bucăți egale.

,

Separat, freacă untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de făină. Întinde cele două bucăți de aluat în foi subțiri și nivelează pasta de unt peste foi. Rulează foile și bagă-le la frigider pentru 1-2 ore.

,

Dupa ce au stat la rece, întinde prima foaie pe o tavă cu dimensiunea de 40/30 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coace-o în cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor. Procedează la fel și cu cea de a doua foaie.

,

Pentru cremă, amestecă praful de cremă pentru cremșnit cu laptele rece și mixează 1 minut la viteză mică pentru omogenizarea ingredientelor. Continuă mixarea încă 3 minute la viteza mare până când se obține o cremă consistentă.

,

Peste prima foaie pune crema obținută, apoi acoper-o cu cea de a doua foaie, pudrează prăjitura cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și pune-o la rece peste noapte.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …