

Crinkles cu lămâie

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru persoane
Timp de pregătire 180 minute
Timp de coacere 10 minute
făină
zahăr
unt
ouă
coaja rasă de la două lămâi
sare
suc de lămâie
zahăr tos
Într-un bol, adaugă făina, sarea, praful de copt și amestecă ușor cu o lingură.
Într-un alt bol, pune untul moale, adaugă apoi zahărul și coaja rasă de la două lămâi.
Mixează toată compoziția cu mixerul, până când obții o cremă. Peste aceasta, adaugă cele 2 ouă și continuă să mixezi.
În aceeași compoziție, continuă să adaugi apoi treptat făina și continuă mixarea întâi cu mixerul, apoi ușor, cu o spatulă, până la încorporarea completă.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă compoziția la răcit timp de 2 ore.
Pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Scoate vasul din frigider și modelează cu mâna bile mici din aluat, cu un diametru de 3-4 cm.
Așază bilele în tava de copt, ușor distanțate între ele, și lasă-le la rece timp de 30 minute.
În 2 boluri mai mici, pregătește 200g zahăr tos și 200g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pregătește o altă tavă, pe care așază hârtie de copt. Apoi ia fiecare bilă de aluat și da-o prin zahărul tos și apoi zahărul pudră, așezând în tavă, rând pe rând, fiecare bilă.
Coace bilele de aluat în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 10 minute.
Poftă bună!