Crinkles cu lămâie

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 180 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 10 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
500
g

făină

160
g

zahăr

200
g

unt

2

ouă

coaja rasă de la două lămâi

5
g

sare

60
ml

suc de lămâie

Pentru decor crinkles cu zahăr:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, adaugă făina, sarea, praful de copt și amestecă ușor cu o lingură.

,

Într-un alt bol, pune untul moale, adaugă apoi zahărul și coaja rasă de la două lămâi.

,

Mixează toată compoziția cu mixerul, până când obții o cremă. Peste aceasta, adaugă cele 2 ouă și continuă să mixezi.

,

În aceeași compoziție, continuă să adaugi apoi treptat făina și continuă mixarea întâi cu mixerul, apoi ușor, cu o spatulă, până la încorporarea completă.

,

Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă compoziția la răcit timp de 2 ore.

,

Pregătește o tavă cu hârtie de copt.

,

Scoate vasul din frigider și modelează cu mâna bile mici din aluat, cu un diametru de 3-4 cm.

,

Așază bilele în tava de copt, ușor distanțate între ele, și lasă-le la rece timp de 30 minute.

,

În 2 boluri mai mici, pregătește 200g zahăr tos și 200g zahăr pudră cu aromă de vanilie.

,

Pregătește o altă tavă, pe care așază hârtie de copt. Apoi ia fiecare bilă de aluat și da-o prin zahărul tos și apoi zahărul pudră, așezând în tavă, rând pe rând, fiecare bilă.

,

Coace bilele de aluat în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 10 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …