

Croissante cu ciocolată

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Malaxează toate ingredientele, timp de 3 minute la viteză mică și 8 minute la viteză mare.
Lasă aluatul la odihnă, la frigider, timp de 15 minute, iar apoi împarte-l în porții de câte 3kg. Pentru împachetare folosește 1kg margarină 82% la 3kg aluat. Realizează laminări de 3 ori în 3, după care pune la rece timp de 15 minute. Scoate de la rece și întinde o foaie de 3-4mm grosime, decupează triunghiuri, pune ciocolata termostabila la baza triunghiului și rulează sub formă de croissante.
Lasă la dospit timp de 90-120 minute, la 28-30°C, 75-80% umiditate relativă a aerului.
Coace croasantele timp 15-20 minute la 170-180ºC, în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului.
Notă: Margarina trebuie să aibă 82% grăsime – margarină pentru foietaj.