Croquembouche

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru coji de choux:
600
g

ulei de floarea soarelui

2
l

apă (20°C)

Pentru umplutură:
Pentru caramel:
1
kg

zahăr

300
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Coji de choux: se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteza mică și alte 4-5 minute la viteza mare.

,

Toarnă compoziția într-un poș și modelează choux-uri cu diametrul de 3 cm.

,

Coace cojile de choux la 190°C în cuptor ventilat, cu puțin abur la debutul coacerii, timp de 30 - 40 minute în funcție de tipul cuptorului.

,

Umplutura: se mixează, cu telul, pudra pentru crema de vanilie Vanilla Delice cu apa, timp de 1 minut la viteza mica și alte 3 minute la viteza mare a mixerului.

,

Separat se mixează frișca vegetală în vederea spumării. Se adaugă crema de vanilie și se încorporează cu ajutorul paletei.

,

Caramel: topește zahărul cu apa, la foc mediu, fără a amesteca, până capătă o colorație maro.

,

Asamblarea prăjiturii: choux-urile umplute se înmoaie în caramel și se lipesc între ele sub forma unei piramide.

,

Poate te interesează și …