

Croquembouche

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
zahăr
apă
Coji de choux: se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteza mică și alte 4-5 minute la viteza mare.
Toarnă compoziția într-un poș și modelează choux-uri cu diametrul de 3 cm.
Coace cojile de choux la 190°C în cuptor ventilat, cu puțin abur la debutul coacerii, timp de 30 - 40 minute în funcție de tipul cuptorului.
Umplutura: se mixează, cu telul, pudra pentru crema de vanilie Vanilla Delice cu apa, timp de 1 minut la viteza mica și alte 3 minute la viteza mare a mixerului.
Separat se mixează frișca vegetală în vederea spumării. Se adaugă crema de vanilie și se încorporează cu ajutorul paletei.
Caramel: topește zahărul cu apa, la foc mediu, fără a amesteca, până capătă o colorație maro.
Asamblarea prăjiturii: choux-urile umplute se înmoaie în caramel și se lipesc între ele sub forma unei piramide.