

Crumble cu mere

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
mere curățate
unt 82% grăsime
zahăr
scorțișoară
făină albă 000
½ linguriță sare
fulgi de ovăz
unt
zahăr tos
zahăr brun
miez de nucă măcinat
coajă rasă de lămâie
Într-un bol amestecă cele doua tipuri de zahăr. Adaugă fulgii de ovăz, apoi făina și sarea. Amescă și adaugă apoi coaja rasă de lămâie. Pune untul foarte rece tăiat cuburi și zahărul vanilinat și cu vârful degetelor amestecă foarte rapid până se formează firimituri de aluat cu aspect nisipos, adica “crumble”. Pune vasul la frigider.
Curăță merele și taie-le în cuburi de mărime medie. Le poți stropi cu puțină apă cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea. Pune merele într-un bol și amestecă-le cu zahărul tos și pudra de scorțisoară.
Într-un vas încăpător topește untul. Adaugă merele și lasă-le pe foc până când s-au înmuiat, iar siropul începe să se caramelizeze. Mută-le într-un vas termorezistent, lasă-le să se răcească și preîncălzește cuptorul la 180°C. Presară nucă tocată la cuțit.
Pune crumble rece peste mere, coace 30 de minute sau până se rumenește crumble și pe margine se observă spuma din siropul merelor. Se lasă 45 minute la răcit astfel încat să fie ușor călduț și să poată fi scos frumos din formă.
Poftă bună!