Crumble cu mere

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru umplutură:
900
g

mere curățate

80
g

unt 82% grăsime

70
g

zahăr

1
linguriță

scorțișoară

Pentru crumble:
120
g

făină albă 000

½ linguriță sare

30
g

fulgi de ovăz

80
g

unt

70
g

zahăr tos

30
g

zahăr brun

30
g

miez de nucă măcinat

1
linguriță

coajă rasă de lămâie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol amestecă cele doua tipuri de zahăr. Adaugă fulgii de ovăz, apoi făina și sarea. Amescă și adaugă apoi coaja rasă de lămâie. Pune untul foarte rece tăiat cuburi și zahărul vanilinat și cu vârful degetelor amestecă foarte rapid până se formează firimituri de aluat cu aspect nisipos, adica “crumble”. Pune vasul la frigider.

,

Curăță merele și taie-le în cuburi de mărime medie. Le poți stropi cu puțină apă cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea. Pune merele într-un bol și amestecă-le cu zahărul tos și pudra de scorțisoară.

,

Într-un vas încăpător topește untul. Adaugă merele și lasă-le pe foc până când s-au înmuiat, iar siropul începe să se caramelizeze. Mută-le într-un vas termorezistent, lasă-le să se răcească și preîncălzește cuptorul la 180°C. Presară nucă tocată la cuțit.

,

Pune crumble rece peste mere, coace 30 de minute sau până se rumenește crumble și pe margine se observă spuma din siropul merelor. Se lasă 45 minute la răcit astfel încat să fie ușor călduț și să poată fi scos frumos din formă.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …