

Desert ușor cu clătite

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină de grâu
lapte
ouă
ulei
cremă de brânză
espresso rece
mascarpone
smântână pentru frișcă
Amestecă smântâna pentru frișcă, crema de brânză, brânza mascarpone, zahărul pudră și espresso-ul rece într-un vas, până când amestecul devine omogen. Păstrează-l la frigider timp de 30 minute.
Între timp, amestecă în alt vas făina de grâu, ouăle, laptele, uleiul și zahărul vanilinat.
Așază clătitele una peste alta și taie-le folosind o matriță rotundă.
Așază câte o clătită în forma rotundă și întinde crema deasupra. Continuă până ajungi la 12 straturi.
Ornează deasupra cu cremă și pune la frigider timp de o oră.
Presară cacao Pakmaya și toarnă sos de ciocolată.
Poftă bună!