

Dulceață de cireșe Bourbon

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 4 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere minute
cireșe dulci negre fără sâmburi
zahăr
coaja de la o jumătate lămâie
extract de vanilie
extract de migdale (opțional)
bourbon
Îndepărtează sâmburii cireșelor spălate. Taie o parte sau întreaga cantitate în bucăți. Poți lăsa câteva fructe întregi, în funcție de consistența dorită a dulceții. Pune cireșele într-o cratiță medie cu fundul gros și adaugă zahărul. Amestecă și lasă compoziția să stea cel puțin 30 de minute sau până la 3 ore.
Pornește focul și adu la un clocot mic dulceața. Dacă amestecul începe să facă spumă, poți încerca să o îndepărtezi cu o lingură. Odată ce a ajuns la fierbere, reduce focul la mediu-jos și las-o pe foc timp de 20 de minute. Pe măsură ce amestecul fierbe, cireșele se vor înmuia și se vor închide la culoare. După cele 20 de minute, adaugă extractul de vanilie, extractul de migdale, coaja de lămâie, sarea de lămâie și bourbonul.
Lasă gemul să se răcească câteva minute și toarnă-l în borcane curate. Nu le umple prea mult. Pune capacele și înfiletează bine, apoi întoarce borcanele cu capul în jos, căldura gemului ajută la sigilarea lor.
Poftă bună!