Dulceață de cireșe Bourbon

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 4 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
kg

cireșe dulci negre fără sâmburi

500
g

zahăr

coaja de la o jumătate lămâie

1
linguriță

extract de vanilie

0.5
linguriță

extract de migdale (opțional)

1
linguriță

bourbon

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Îndepărtează sâmburii cireșelor spălate. Taie o parte sau întreaga cantitate în bucăți. Poți lăsa câteva fructe întregi, în funcție de consistența dorită a dulceții. Pune cireșele într-o cratiță medie cu fundul gros și adaugă zahărul. Amestecă și lasă compoziția să stea cel puțin 30 de minute sau până la 3 ore.

,

Pornește focul și adu la un clocot mic dulceața. Dacă amestecul începe să facă spumă, poți încerca să o îndepărtezi cu o lingură. Odată ce a ajuns la fierbere, reduce focul la mediu-jos și las-o pe foc timp de 20 de minute. Pe măsură ce amestecul fierbe, cireșele se vor înmuia și se vor închide la culoare. După cele 20 de minute, adaugă extractul de vanilie, extractul de migdale, coaja de lămâie, sarea de lămâie și bourbonul.

,

Lasă gemul să se răcească câteva minute și toarnă-l în borcane curate. Nu le umple prea mult. Pune capacele și înfiletează bine, apoi întoarce borcanele cu capul în jos, căldura gemului ajută la sigilarea lor.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …