Eclere cu umplutură Vanilla Delice

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru cojile de eclere:
2
l

apă

600
ml

ulei

Pentru glazura de ciocolată:
600
g

ciocolată

400
ml

smântână pentru frișcă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru cojile de eclere, se pun în cuva mixerului planetar toate ingredientele și se mixează la viteză mică până la omogenizare după care se mixează la viteză medie timp de 4-5 minute.

,

Se toarnă cu posul în forma de ecler sau choux pe hârtie de copt.

,

Coacere - Cuptor cu vatră: 190°C, 35-40 min cu puțin abur la debutul coacerii.

,

Cuptor rotativ: 180°C, 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii.

,

Pentru crema de vanilie, apa se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3 minute.

,

Pentru o textură mai groasă a cremei se poate adăuga margarină, frişca sau smântână.

,

Se obţine o cremă omogenă, aromată, cu aspect strălucitor, stabilă la coacere sau refrigerare, tartinabilă imediat şi stabilă la porţionare după aproximativ 30 minute.

,

Pentru glazura de ciocolată, se încălzeste smântâna și se toarnă peste cuburile de ciocolată. Se amestecă până la obținerea unei glazuri omogene.

,

Notă: Din 1 kg mix eclere, 0.6 l ulei și 2 l apă rezultă 3.6 kg compoziție, din care se toarnă aproximativ 110 bucăți coji de ecler de cca 13-15 cm. Pentru a umple un ecler este nevoie de aprox. 35-40 g cremă și 10-12 g glazură.

,

Poate te interesează și …