English Trifle

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
60
g

făină

60
g

zahăr

2

ouă

500
ml

lapte

căpșune proaspete

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol adaugă ouăle și zahărul și amestecă-le ușor cu un mixer, până când compoziția își dublează volumul.

,

Adaugă apoi făina și amestecă pe rând ușor cu o spatulă.

,

Pregătește o tavă rotundă de copt și așază hârtie de copt pe fundul acesteia.

,

Toarnă toată compoziția în tavă și pune tava la copt în cuptor, timp de 20 minute, la o temperatură de 180°C.

,

În acest timp pregătește budinca de căpșune: într-un bol, toarnă compoziția unui plic de budincă de căpșune și mixeaz-o cu 5 linguri de lapte și 3 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie. Mixează bine cu telul până la omogenizarea compoziției.

,

Toarnă apoi laptele fierbinte și continuă să amesteci cu telul până când obții consistenta dorită a budincii. Mută compoziția într-o oală și fierbe-o timp de 1 minut, apoi las-o la răcit.

,

Scoate blatul copt din tavă și taie-l cubulețe cu un cuțit.

,

Curată căpșunele și taie-le felii subțiri.

,

Montarea desertului: într-un pahar cu picior înalt și cu gură mai largă, adaugă câteva ligurițe de budincă, apoi câteva felii de căpșune pe marginile paharului, adaugă apoi câteva cubulețe de blat. Continuă procesul și montează desertul în 2-3 straturi, în funcție de înălțimea cupei paharului. Decorează cu un strat generos de căpșune feliate.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …