

Felii de lapte cu budincă de căpșuni

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru blat:
ouă
zahăr granulat
ulei
lapte
făină
Pentru cremă:
lapte
zahăr
lapte rece
Mixează ouăle împreună cu zahărul până își dublează volumul și devine ca o spumă. Adaugă laptele și uleiul și continuă să mixezi.
Peste făina cernută adaugă praful de copt și cacao.
Adaugă ingredientele uscate peste amestecul de ou și mixează pentru câteva minute, până se încorporează toată făina.
Toarnă aluatul într-o formă de copt tapetată și coace-o la 175°C timp de 30 - 35 minute.
Lasă la răcit blatul după care taie-l pe orizontală în 2 felii.
Într-un vas adaugă mixul de budincă și amestecă-l cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Pune la fiert restul de lapte.
Peste laptele fierbinte toarnă amestecul preparat anterior amestecând continuu cu ajutorul unui tel.
Fierbe circa 1 minut la foc mic, amestecând energic. Budinca obținută las-o la răcit.
Adaugă conținutul plicului de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Pakmaya peste 150 ml de lapte rece și amestecă 1 minut la viteza mică a mixerului, apoi 3-4 minute la viteza mare.
Amestecă frișca cu budinca răcită până obții o cremă fină, netedă.
Pune crema între cele 2 felii de blat și porționează în bucăți, după preferință.
Poftă bună!
10 pers.
30 min.
25 min.