SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 5 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 12 minute
ouă
zahăr
lapte
ulei
făină
Pune într-un vas ouăle, zahărul și zahărul vanilinat și mixează-le bine. Adaugă laptele, uleiul, făina, praful de copt și pudra de cacao și amestecă cu un tel până la omogenizarea amestecului. Toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, și uniformizeaz-o cu o spatulă. Coace blatul timp de 10-12 minute, la o temperatură de 180°C.
Mixează spuma pentru deserturi cu gust de frișcă împreună cu zahărul pudră și laptele rece, până când obții o cremă cu consistență aerată.
După ce blatul s-a răcit pe un grilaj, taie-l în două pe lungime, întinde crema uniform pe una din jumătățile de blat și așază deasupra cealaltă jumătate de blat. Lasă prăjitura la frigider circa 4-5 ore, apoi se poate porționa pentru servire.
Poftă bună!