SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
apă
zahăr tos
sare
ulei de măsline
măsline verzi fără sâmburi
cimbru proaspăt
praf de cimbru
rozmarin proaspăt
sare de mare
Sfat: * Înfășurată într-o folie de aluminiu, focaccia poate fi depozitată în congelator pentru 1-2 luni și poate fi încălzită la cuptor când vrei să o mănânci. ** Dacă vrei, poți adăuga roșii uscate, chiar și ceapă.
Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia pentru pizza, apa, zahărul și sarea și frământă timp de 8-10 minute.
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Acoperă aluatul obținut și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de 45-50 minute.
Frământă aluatul crescut pentru câteva minute, apoi întinde-l într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline.
Acoperă din nou aluatul și lasă-l la dospit timp de 30-35 minute.
După ce a crescut, formează mici găuri în aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu degetele.
Adaugă uleiul de măsline rămas cu ajutorul unei pensule, apoi așază ușor măslinele verzi în găurile formate.
Presară oregano, rozmarin și sare. Pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C pentru 20 – 25 minute.
Poftă bună!
15 pers.
90 min.
60 min.