FOCACCIA CU MĂSLINE VERZI

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 25 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
350
g

făină

200
ml

apă

1
linguriță

zahăr tos

1
linguriță

sare

60
ml

ulei de măsline

100
g

măsline verzi fără sâmburi

2
linguri

cimbru proaspăt

1
lingură

praf de cimbru

2
linguri

rozmarin proaspăt

1
linguriță

sare de mare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Sfat: * Înfășurată într-o folie de aluminiu, focaccia poate fi depozitată în congelator pentru 1-2 luni și poate fi încălzită la cuptor când vrei să o mănânci. ** Dacă vrei, poți adăuga roșii uscate, chiar și ceapă.

,

Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia pentru pizza, apa, zahărul și sarea și frământă timp de 8-10 minute.

,

Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!

,

Acoperă aluatul obținut și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de 45-50 minute.

,

Frământă aluatul crescut pentru câteva minute, apoi întinde-l într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline.

,

Acoperă din nou aluatul și lasă-l la dospit timp de 30-35 minute.

,

După ce a crescut, formează mici găuri în aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu degetele.

,

Adaugă uleiul de măsline rămas cu ajutorul unei pensule, apoi așază ușor măslinele verzi în găurile formate.

,

Presară oregano, rozmarin și sare. Pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C pentru 20 – 25 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …