

Focaccia cu roșii, măsline și rozmarin

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

Ingrediente
făină albă 650
ulei de măsline
măsline
roșii
rozmarin
oregano
apă

Mod de preparare
Malaxare: 6 min viteza I și 8-10 min viteza II.
Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare nu trebuie sa depășească 10°C. Aluatul astfel obținut se lasă la fermentat, la temperatura mediului ambiant, într-un vas în care s-a aplicat în prealabil un strat de ulei de floarea soarelui/ măsline (pentru a preveni lipirea aluatului de pereții vasului).
Odihna în tavă: 30 minute împăturită; tava unsă cu ulei de floarea soarelui/ măsline.
Predospire: 90-120 minute; împaturirea se realizează de două ori la interval de 50-60 minute.
Dospire: 30 minute, la 35°C și 60-70 % umiditate relativă a aerului. La suprafața foii, cu ajutorul vârfului degetelor, se fac pe alocuri găuri. Se unge suprafața cu ulei de măsline. Se presară cu rozmarin și oregano și se adaugă pentru decor măslinele și feliile de roșii.
Coacere: 200°C, în prezența aburului la debutul coacerii. Timp: 30 minute.






















































