

Focaccia

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 40 minute

Ingrediente
făină
apă caldă
ulei de măsline
sare
căței de usturoi pisați
măsline verzi feliate
roșii cherry
ardei gras verde
cimbru

Mod de preparare
Într-un bol, amestecă făina cu drojdia pentru pizza, toarnă apoi apa caldă și presară zahărul. Mixează bine acest amestec până când obții o maia. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă maiaua la dospit la temperatura camerei, timp de 15 minute.
Adaugă apoi peste maia făina, apa caldă, amestecă ușor cu o lingură, apoi toarnă uleiul de măsline, presară sarea și cățeii de usturoi măcinați, apoi măslinele verzi feliate. Amestecă cu o lingură tot acest amestec, până la omogenizare compoziției. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit timp de 45 de minute, la temperatura camerei.
Pregătește un vas termorezistent, în formă rotunda și tapetează-l cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline. Așază aluatul dospit și toarnă puțin ulei de măsline la suprafața acestuia, apoi modelează-l ușor cu degetele.Adaugă deasupra aluatului roșiile cherry tăiate sferturi și ardeiul gras verde, apoi presară puțin cimbru pentru decor și un praf de sare.
Coace focaccia în cuptor, timp de 30-40 minute, la o temperatură de 210°C.
Poftă bună!
