Focaccia

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 4 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 40 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru maia:
150
g

făină

250
ml

apă caldă

20
g

zahăr

Pentru aluat:
350
g

făină

200
ml

apă caldă

80
ml

ulei de măsline

8
g

sare

3-4

căței de usturoi pisați

150
g

măsline verzi feliate

Pentru decor:

roșii cherry

ardei gras verde

cimbru

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă făina cu drojdia pentru pizza, toarnă apoi apa caldă și presară zahărul. Mixează bine acest amestec până când obții o maia. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă maiaua la dospit la temperatura camerei, timp de 15 minute.

,

Adaugă apoi peste maia făina, apa caldă, amestecă ușor cu o lingură, apoi toarnă uleiul de măsline, presară sarea și cățeii de usturoi măcinați, apoi măslinele verzi feliate. Amestecă cu o lingură tot acest amestec, până la omogenizare compoziției. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit timp de 45 de minute, la temperatura camerei.

,

Pregătește un vas termorezistent, în formă rotunda și tapetează-l cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline. Așază aluatul dospit și toarnă puțin ulei de măsline la suprafața acestuia, apoi modelează-l ușor cu degetele.Adaugă deasupra aluatului roșiile cherry tăiate sferturi și ardeiul gras verde, apoi presară puțin cimbru pentru decor și un praf de sare.

,

Coace focaccia în cuptor, timp de 30-40 minute, la o temperatură de 210°C.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …