FOIETAJ CU UMPLUTURĂ DE VIȘINE

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

200
g

gluten de grâu

800
g

margarină 82% grăsime pentru laminat

200
g

sare iodată

5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxare: 4 minute la viteza mică, 4 minute la viteza mare.

,

Divizare: 2.4 kg aluat.

,

Relaxare: 10 minute în folie, la rece.

,

Dospire: 35°C, 85% H, 50-60 minute.

,

Coacere: la o temperatură de 220°C, timp de 15-18 minute în cuptor ventilat.

,

Laminarea aluatului: se laminează, se pliază de 3 ori în 3, se laminează la grosimea de 5 mm.

,

Se întinde aluatul la o grosime de 3 - 3,5 mm. Se decupează pătrate cu latura de 10 cm. Se crestează 4 tăieturi în 2 colțuri diametral opuse. Se suprapune unul dintre colțurile crestate la marginea crestăturii din diagonală. Se suprapune în diagonală și cel de-al doilea colț, formându-se astfel un romb.

,

După dospire, se aplică o emulsie de ou.

,

Se adaugă Delicii Vișine fill cu ajutorul unui poș, peste care se adaugă fructe din compot sau fructe congelate, orice sortiment, și adițional zahăr pudră, pentru decor.

,

Poate te interesează și …