Fraisier

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat (foaie de vanilie):
800
g

ouă

1
l

apă

250
g

zahăr

vanilie

Pentru crema musseline de vanilie:
1300
ml

lapte

700
ml

frișcă vegetală

3
kg

căpșuni proaspete

Pentru glazură (Meringue Italian)
300
g

albuÈ™ de ou

125
ml

apă

600
g

zahăr

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru foaia de vanilie, se mixează toate ingredientele la viteză mare timp de 5-6 minute, până compoziția își dublează volumul. Coacerea se efectuează la 180 – 190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramaj și gradul de încărcare al cuptorului.

,

Se așază blatul în formă și se însiropează.

,

Pentru cremă, Vanilla Delice se prepară la rece, fiind necesar doar adaosul de lapte. Laptele se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3-4 min. Amestecăm cu frișca bătută (80%).

,

Peste blatul însiropat se adaugă în strat generos de cremă, se pun fructele tăiate bucăți și se acoperă cu încă un strat de cremă. Deasupra se pune a doua foaie de blat și se însiropează.

,

Pentru glazură, se fierbe apa cu zahărul. Separat se bat albușurile ferm (când ajung la fermitate siropul să fie la temperatura optimă). Se toarnă siropul în fir subțire peste albușuri, continuându-se mixarea până la răcirea amestecului.

,

Prăjitura se decorează cu un strat de Meringue înainte de porționare.

,

Poate te interesează È™i …