

Fraisier

Ingrediente

SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
lapte
frișcă vegetală
căpșuni proaspete
albuÈ™ de ou
apă
zahăr
Pentru foaia de vanilie, se mixează toate ingredientele la viteză mare timp de 5-6 minute, până compoziția își dublează volumul. Coacerea se efectuează la 180 – 190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramaj și gradul de încărcare al cuptorului.
Se așază blatul în formă și se însiropează.
Pentru cremă, Vanilla Delice se prepară la rece, fiind necesar doar adaosul de lapte. Laptele se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3-4 min. Amestecăm cu frișca bătută (80%).
Peste blatul însiropat se adaugă în strat generos de cremă, se pun fructele tăiate bucăți și se acoperă cu încă un strat de cremă. Deasupra se pune a doua foaie de blat și se însiropează.
Pentru glazură, se fierbe apa cu zahărul. Separat se bat albușurile ferm (când ajung la fermitate siropul să fie la temperatura optimă). Se toarnă siropul în fir subțire peste albușuri, continuându-se mixarea până la răcirea amestecului.
Prăjitura se decorează cu un strat de Meringue înainte de porționare.