SPECIALITĂȚI SĂRATE
Pentru persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 15 minute
făină
praf de sare
ou
lapte
ulei
zahăr
scorțișoară
mere
smântână lichidă
zahăr
unt
lapte
Prepară aluatul de clătita: amestecă laptele cu oul și făina. Amestecă bine, apoi adaugă uleiul și sarea și continuă să amesteci până când nu mai apar cocoloașe.
Pregătește o tigaie și unge-o cu puțin ulei, apoi las-o să se încingă.
Coace clătitele în tigaie, rând pe rând, turnând câte un polonic mic din compoziție. Prepară clătitele la foc mediu, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Taie franjuri toate clătitele.
Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna și amestecă continuu până se omogenizează bine. Lasă caramelul la răcit.
Pregătește apoi crema de vanilie: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu zahărul pudra și laptele rece până obții o consistentă de cremă.
Într-o tigaie adaugă merele tăiate bucăți, 1 linguriță zahăr și 1 linguriță scorțișoară. Amestecă până se topește zahărul, adaugă apoi caramelul și franjurii de clătită și mai amestecă puțin.
Montează desertul într-o farfurie, adăugând peste franjurii de clătita puțină crema de vanilie și puțin caramel, pentru decor.
Poftă bună!