Gem de căpșune cu mentă

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 4 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 4 minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
kg

căpșune

500
g

zahăr

10
-

frunze de mentă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Spală cu grijă căpșunele, scurge-le, îndepărtează-le tulpina și taie-le în două. Pune căpșunele și sarea de lămâie într-un bol de sticlă și adaugă zahărul. Amestecă și lasă-l la macerat peste noapte într-un loc răcoros (aproximativ 12 ore).

,

A doua zi, toarnă conținutul bolului într-o cratiță mare, adaugă frunzele de mentă spalate cu atenție și gătește totul la foc mic. În timpul fierberii, îți recomandăm îndepărtarea spumei care se formează, mai ales la început. Fierbe timp de aproximativ 30 de minute sau până când dulceața a ajuns la consistența dorită. Pentru a verifica punctul optim de fierbere, folosește "testul farfuriei": ia o cantitate mică de amestec cu o lingură și toarn-o pe o farfurie plată. Trage o linie prin gem cu lingura și, dacă linia se păstreaza câteva secunde înainte de a se răspândi din nou, gemul este gata. Dacă dispare imediat, continuă gătitul. Repetă acest test de câteva ori este nevoie.

,

După aceea, oprește flacăra și toarnă gemul încă fierbinte în borcanele fierte în prealabil pentru a le igieniza, lăsând un spațiu de până la 1 cm și elimină bulele de aer. Curăță marginile borcanelor și strânge capacele fără a se folosi o forță excesivă (dacă se închid prea strâns nu permit aerului să iasă și, prin urmare, nu se produce vid).

,

Întorce borcanele de dulceață cu capul în jos și lasă-le să se odihnească în această poziție timp de cel puțin 15 minute.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …